In het nieuws

TQT

In het tijdschrift Qigong Taijiquan een artikel over Taiji en Taiji Light. We noemen het beide Taiji. Maar klopt dat wel? Kun je nog zeggen dat Taiji Light Taiji is als je de Quan (= Vuist), dus de krijgskunst wegneemt? Hans en ik vonden het tijd om daar eens uitgebreid over van gedachte te wisselen. Het resultaat van ons gesprek is het artikel dat je hieronder kunt lezen. Net voor de zomer 2018 stond het in het Taijiquan en Qigong Tijdschrift.

In hetzelfde tijdschrift in december 2017 ook een artikel over het de traditionele taiji volgens het systeem van Erle en Eli Montaigue zoals wij dat beoefenen bij Studio Zin.

Happinez Midzomerdagen

Studio Zin heeft drie dagen workshops Taiji gegeven op de Midzomerdagen van Happinez. Op 23-24-25 juni waren we te vinden op landgoed Zaluwenburg. Een prachtlocatie voor drie dagen vol verwennerij middenin de tuinen van A. Vogel. Niets is fijner dan Taiji buiten in de natuur. Met een prachttent voor die paar druppels die we gehad hebben.

Drie superleuke dagen waarin we mooie reacties van de deelnemers hebben gehad. Prachtig om te merken als je iemand ergens geraakt hebt.

Happinez tijdschrift

Een nieuw Happinez-avontuur in augustus 2016. Twee jaar geleden stond Marsja met een interview in de Happinez. En nu nogmaals, maar dan in de Internationale editie. Die uitkomt in o.a. Azië, Zuid-Afrika, de VS en de UK. Met de prachtige foto die Steven Anker destijds gemaakt heeft.

In Happinez van begin 2016 staat een artikel over de Kracht van Taiji waaraan Studio Zin met veel plezier heeft meegewerkt.

Het artikel laat zien hoe je je vanuit ontspanning krachtig en sterk kunt voelen. Dit is een natuurlijke manier van bewegen. Op het ritme van in en yang, op het ritme van Tao.

Marsja heeft niet alleen meegewerkt aan de inhoud, maar ook advies gegeven bij de fotografie. Een dag op de fotoset: bijzonder om met eigen ogen te zien met hoeveel zorg en aandacht een blad als Happinez wordt gemaakt.

In Happinez nummer 5, 2014, staat een artikel over de Wijsheid achter Oosterse Krijgskusten. Over de achterliggende filosofie van vreedzaamheid, evenwicht en innerlijke rust. Waarin ook aandacht voor Taijiquan. Wat ontzettend leuk om aan dit magazine te hebben mogen meewerken. En geweldig dat Happinez deze kant van de Oosterse Krijgskunsten belicht.

AD Utrecht