Op het werk

Gezond en fit op het werk staat in de belangstelling. Veel mensen ervaren spanning op snijvlak van werk en privé. Studio Zin biedt een ingang om hiermee om te gaan.

Het is leuk om als team gezamenlijk taiji (tai chi) of qigong te doen, als dynamische opwarmer voor een teamdag of juist als ontspannende afsluiting. Taiji is een ideale activiteit om met z’n allen buiten te ondernemen. Het programma kan ingetogen zijn of juist heel speels. Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend een offerte: info@studio-zin.nl of 030 6034332 / 06 13012710.

Bekijk welke organisatie u al voorgingen (referenties).

Studio Zin biedt verschillende mogelijkheden:

  • Kennismakingsworkshops taiji & qigong (denk ook aan een bedrijfsuitje)
  • Cursus (een periode een wekelijkse les)
  • Bedrijfsabonnement (in te wisselen door medewerkers bij Studio Zin)
  • Stoelmassage

Workshop of cursus

Een (kennismakings)workshop of cursus Taiji past goed in een bedrijfsprogramma over vitaliteit, balans werk-privé of belastbaarheid versus belasting.

De oefeningen zijn in eerste instantie gericht op ontspannen en aandachtig bewegen. We noemen dit ook wel het trainen van de aandachtsspier.

Naast oefeningen gericht op fysieke ontspanning, biedt bedrijfstaji de mogelijk om actief te werken aan mentale ontspanning. Oefeningen zijn dan gericht op ontspannen reageren, zowel fysiek als mentaal. We onderzoeken gezamenlijk of we onze natuurlijke reflexen op spanning (vechten-vluchten-bevriezen) kunnen ombuigen. Het is interessant om te kijken waar de parallellen liggen met het dagelijks leven, op het werk en thuis.

Graag denken we mee over een meerdaagse training of serie workshops binnen uw eigen programma.

Bedrijfsabonnement

Als werkgever kunt u het abonnement van uw medewerkers geheel of gedeeltelijk vergoeden. U ontvangt dan de factuur van het abonnement van de lessen (evt. via de werknemer). En uw medewerkers volgen bij Studio Zin wekelijkse lessen.

Stoelmassage

Via Studio Zin kunt u voor uw medewerkers stoelmassages boeken. Bij Studio Zin zijn de instructeurs ook ervaren in (stoel)massage. De stoelmassage is gericht op het ontspannen van hoofd, nek, schouders, armen en rug en duurt 20-30 minuten. Een stoelmassage is een verkwikkende onderbreking van de werkdag.

Een stoelmassage kan eenmalig zijn maar ook periodiek (1 x per week/maand/kwartaal) en is boekbaar per dagdeel (minimaal 3 uur). Alles wat wij nodig hebben is een (rustige) ruimte. Wij nemen zelf onze massagestoel mee.

Mentale ontspanning

In ons programma gebruiken we vaak taiji vaak als krijgskunst. Daarbij gaan we op zoek naar onze eigen (interne) kracht. We beginnen eerst met aandachtsoefeningen en leren vanuit ontspanning te bewegen. Daarbij besteden we veel aandacht aan de houding. Het simpelweg zo opstapelen van de botten dat die het lichaam dragen. Van daaruit gaan we in tweetallen in verschillende situaties op zoek naar ontspanning. In stilstand en vanuit beweging.

Waarbij je kunt ontdekken dat als je ontspannen reageert in plaats van met spanning, je uiteindelijk effectiever en krachtiger bent. Door  in tweetallen te werken, werk je als collega’s ook aan teambuilding.

Workshops & cursussen passen we graag aan uw wensen aan. Ze kunnen heel ingetogen zijn of juist speels met de toevoeging van taiji stok, pads (stootkussentjes), qi-wandelen (ontspannen leren lopen), muziek (mindful qigong concert) of massage (gekleed).

Mindfulness

Biedt u medewerkers de mogelijkheid om te werken aan een mentaal en fysiek ontspannen leven.  De Chinese bewegingsleer benadert spanning niet alleen vanuit het fysieke, maar juist ook via het mentale. Als je leert je geest te ontspannen (minder in het hoofd te zitten), zal het lichaam volgen. Dit betekent dat je met taiji & qigong leert bewust te bewegen, aandachtig te ‘zijn’ (mindfullness). Om dit uiteindelijk in het dagelijks leven, en dus ook het werk, te kunnen toepassen.

Maar het werkt ook andersom. Wanneer je bewust beweegt, merk je fysieke spanning op en kun je tijdig ingrijpen.

Door je bewust te zijn van zowel je fysieke als mentale houding, geef je stress minder kans.

Door de samenwerking met de docenten uit verschillende centra en uit diverse disciplines is Studio Zin in staat om een breed palet aan activiteiten aan te bieden en flexibel in te springen op uw wensen. Meer informatie over mogelijkheden en kosten? Neem vrijblijvend contact op: Marsja Haanstra, info@studio-zin.nl  030 6034332 of 06 13012710.

Hoe denken andere werkgevers over Studio Zin?

Esther Blokzijl:

Voor het vierde lustrum van Vrouwen Netwerk Rivierenland heeft Studio Zin een geslaagde workshop taiji verzorgd. Aansluitend op een lezing over de Griekse Godinnen maakte Marsja een vertaling naar de Chinese Filosofie. Net zoals de Godinnen staan yin en yang ook voor archetypen. In de workshop hebben we gewerkt aan een balans tussen die twee. Vanuit de rustige, ontspannen bewegingen van het yin was er vervolgens ruimte om het yang te laten ontstaan. Wat prachtig om te ontdekken dat meer ontspanning leidt tot een grotere kracht! Zeker ook voor vrouwen. Marsja leidde de workshop professioneel en vanuit rust en enthousiasme en was zeer flexibel.

Esther van Rossum:

Als VELUX Nederland BV willen wij van 2017 een fit en ontspannen jaar maken en de medewerkers kennis laten maken met diverse takken van sport die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo zijn we bij studio Zin terecht gekomen. We hebben genoten van heerlijke ontspannende stoelmassages. Ook heeft Marsja enthousiast een zestal workshops van 45 minuten gegeven in o.a. Taiji en Qigong met korte stok. Zowel de workshops als de stoelmassages waren onder onze collega’s een groot succes. Marsja is een flexibele, meedenkende vrouw die zich erg goed aanpast aan de deelnemers van de workshops!

Mirjam Endendijk:

Als afsluiting van de kwartaalmeeting maakten de medewerkers van Luminext kennis met de actieve vorm van Tai Chi. Buiten op het landgoed leerde het zeer gevarieerde gezelschap van mannen en vrouwen uit de techniek hoe je door ontspanning, de kracht en snelheid vanuit de buik een flinke klap kunt uitdelen aan de tegenstander. Marsja wist op haar rustige manier en met een knipoog te inspireren en te activeren. Bedankt!

Viktor:

Top. Gewoon doen. Marsja heeft voor een groep van 30 mensen heerlijk buiten een workshop Qigong stok gegeven. Prettige energie, goede instructie, heldere voorbeelden en speels. Voor herhaling vatbaar. Een aanrader!

Manouk Mens:

Wij zijn erg tevreden over de workshops die Marsja verzorgd heeft tijdens ons congres ‘De Zorgprofessional in Balans’, een dag waarbij de verpleegkundigen weer eens een dagje voor zichzelf mogen zorgen.

Diana van Kruistum:  

Marsja heeft een fijne workshop gegeven aan de vrijwilligers van Stichting Pulse in IJsselstein. Aanbod kwamen een goede sta-houding, in je kracht staan en specifieke Tai chi bewegingen. De groep was heel divers, maar iedereen kon mee doen. De sfeer was fijn, open en ontspannen. Al met al een hele fijne workshop