Taiji Martial day met Eli Montaigue

In 2024 is Eli Montaigue weer tweemaal met workshop in Nieuwegein. En dat blijft bijzonder. Eli is een geweldige leraar en voor iedereen die Taiji beoefent is dit een kans om te leren van iemand met zo’n hoog niveau. Of je nu beginner bent of gevorderd. Eli is heel toegankelijk en geeft je aanwijzingen op je eigen niveau. De voertaal is Engels.

De workshop bestaat uit twee dagen, zaterdag 9 en zondag 10 maart, die afzonderlijk geboekt kunnen worden. Zaterdag is traditioneel Taiji Martial Day. Op zondag 10 maart staat de Taiji-vorm centraal.

Zaterdag:  de wortels van pushing hands & san sau

Eli  Montaigue is meester in de Taiji als krijgskunst. De krijgskunst is hem met de paplepel ingegoten. Als kind van vier zette hij al zijn eerste stappen op dit pad.

Welke martial arts je ook beoefent, kennis van het Taiji-systeem helpt om snelheid, precisie en daarmee effectiviteit te vergroten. Wat kun je op deze Taiji Martial Day verwachten: een selectie trainingsmethodieken uit pushing hands, san sau, chee sau, dim mak en fahjingtraining. Per workshop zal de invulling verschillen.

Welke methodiek je ook doet, steeds wordt duidelijk dat de onderliggende principes hetzelfde zijn. Pushing hands is een mooie manier om dit te voelen. En het eigen te maken. Wanneer je pushing hands verbetert, ga je ook de andere methodieken beter begrijpen en uitvoeren. Als je de maniér van bewegen in de Taiji begrijpt, kun je die toepassen in je eigen martiale technieken. Je zult sneller worden en minder energie verspillen.

Expliciet dus geen Taiji-vorm (die komt op zondag aan bod). Op deze dag gaat het om het toepassen van de technieken uit de Taiji. Dat maakt deze workshop geschikt voor iedereen die een vorm van Martial Arts beoefent.

Voor iedereen die Taiji beoefent is deze workshop waardevol omdat je leert voelen wat je in de vorm langzaam uitvoert. Daarmee zal ook de uitvoering van je vorm veranderen. Je hoeft geen echte krijgskunstenaar te zijn om deze workshop mee te doen, maar dat mag natuurlijk wel. Alle niveau’s trainen door en met elkaar.

Details

Tijd: 10:00 – 15:00u
Kosten:

€65 First timer training with Eli
€80 WTBA Active Member en alle cursisten van Studio Zin
€85 Niet-leden

Beide workshops (zaterdag én zondag)
€115 First timer training with Eli
€140 Active Members price en alle cursisten van Studio Zin
€155 Niet-leden

Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Aanmelden: info@studio-zin.nl

Datum

mrt 09 2024
Expired!

Tijd

All Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *